Heidehaus logo 16b weinrot gr

Mijn leven is als een quilt. Ik woonde in plaatsen zo divers als Texas, Michigan en Pennsylvania. In Pennsylvania, leerde ik quilten van de Amish en Mennonieten, in het zuiden van Duitsland het spinnen van wol en weven. In Kleve, in Noordwest-Duitsland, waar ik opgegroeid ben, leerde ik breien, haken en fine borduurwerk maken.
De ouderwetse manier om textiel te repareren en tevreden te zijn met wat je hebt, wordt in de huidige wegwerpmaatschappij soms vergeten. Dus werk ik met stoffen die gebruikt en versleten en verschoten zijn, of door de jaren vervaagd zijn of zelfs worden beschouwd als waardeloos.
Ik heb meer dan 29 jaar ervaring in quilt maken en werkte meer dan 100 zelf ontworpen stukken. Mijn werk is sterk beïnvloed door mijn contacten met de Amish, de Mennonieten en hun quilts, die ik tijdens mijn verblijf in de Verenigde Staten kennen leerde.

Ik ben regelmatig vertegenwoordigd in groepstentoonstellingen, ik geef lezingen en workshops in samenwerking met textiel-en quilt tentoonstellingen in musea. De restauratie van antieke textiel en commissies voor particuliere en openbare collecties in Duitsland, Denemarken, de Verenigde Staten en Nederland neemt een groot deel van mijn werk.
Ik werk in mijn eigen atelier sinds 1984.

 

Gabriele Heinz Portrait

Gabriele Heinz

Home   Gabriele Heinz   Poppenhuis   Quilts   Textiel Restauratie   Info Quilts   Links   Contact   Afdruk   Workshops   OEQC 2012 
animierte_deutschlandflagge
d_usa-07