Heidehaus logo 16b weinrot gr

Het begon allemaal met een quilt frame in schaal 1:12. De miniatuur poppenhuis, een model van een Amerikaanse boerderij op ongeveer 1889 woorde gebouwd om miniatuur quilts tentoon te stellen.
De aandacht voor detail is overal duidelijk. De kast is slechts 10 cm hoog, de bedden zijn een stuk kleiner. De muren zijn precies herbouwd op de millimeter, de stenen van de open haard zien er zo echt uit, dat je wilt , verpakt in een quilt, lekker in de schommelstoel liggen. Op de tafel zijn er kleine gereedschappen te bewonderen en in het hart van de woonkamer staat een getrouw gereconstrueerd quilt frame met verschillende Amish vrouwen die een Quilting Bee houden. En er zijn de slaapvertrekken in het oude gedeelte van het huis, volledig ingericht met een oude metalen bed, compleet met dekbedden, een zwartgeblakerde keuken met open haard en zeldzame antieke aardewerk, een grammofoon en klein borduurwerk in een fotolijstje aan de muur, een voor de die tijd "moderne" slaapkamer, compleet met kaptafel en sjabloneren op de muren. En nog veel meer. U moet eventueel langer kijken om alles te zien.
De muren zijn gedeeltelijk gemaakt van logs en bedekt met hout of behangen in stijl. De vloeren zijn echte houten vloeren en het meubilair ziet eruit alsof hij rechtstreeks uit een museum kwaam.
De uitrusting van de kamers, het naaien van kleding, gordijnen, tapijten, beddengoed en miniatuur quilts nam honderden uren in beslag. De stoffen zijn gemaakt van antieke katoen en linnen stoffen. Sommige meubels zijn van verschillende rommelmarkten, of werden geschonken, maar het meeste werd zelfgebouwd. Alles woorde op het niveau van rond 1889 gebracht. De zoektocht naar kleine meubels en huishoudelijke artikelen, om een historisch correcte sfeer te produceren maakt de charme van het huis. Bij het zien van een dergelijke gedetailleerde ontworpen miniatuur voelt men zich terug in het einde van 1900 in de Verenigde Staten, als kolonist vrouwen in een boerderij bij elkaar kwamen om te quilten.

Het is mogelijk om het poppenhuis bij mij thuis op afspraak te bekijken. Bel of email.

 

Home   Gabriele Heinz   Poppenhuis   Quilts   Textiel Restauratie   Info Quilts   Links   Contact   Afdruk   Workshops   OEQC 2012 
animierte_deutschlandflagge
d_usa-07